Thursday, May 13, 2010

Teodora Baciu

Pentru comenzi:
Date de contact: Email: teodorabaciu_cl@yahoo.com
"Pentru mine, moda este un indicator social cu o acuratete foarte mare, care ne arata cum se schimba totul in jurul nostru. De aceea mi se pare fascinant acest lucru.

In al doilea rand moda este felul in care fiecare isi transpune trairile, viziunile, experienta de viata si felul in care percepe relatia dintre el si exterior. Moda oglindeste relatia individului cu ceilalti.
Pana acum am creat doua colectii, fiecare avand teme foarte diferite.
Prima se numeste "Seria zero" si se leaga de conceptul de prototip. Personajul care este implicat in poveste este unul suprarealist care ajunge sa poarte haine conceptuale, care vorbesc despre sine automat, fara ca el sa se mai prezinte celorlalti. Astfel, in graba sociala oamenii se recunosc dupa anumite semne vestimentare, fara a se mai prezenta sau crea un dialog verbal, ci unul mental-intelectual.
















Cealalta colectie este inspirata de un exercitiu mult mai realist, interferenta dintre anii '20 si anii '80 si seintituleaza "Passe composse".










Mi-am imaginat cum ar fi daca cele doua perioade s-ar intalni. Astfel au
luat nastere rochii cu un tipar usor androgin, din materiale fine, dar cu implicatii si detalii agresive.



Vreau ca in viitor sa ma specializez pe serie mica si produse unicat, fie ele haine sau accesorii.
Cred ca fiecare dintre noi poarta haine, care il reprezinta cu adevarat, care ii exprima si ii evidentiaza personalitatea. fiecare om este unic si asa ar trebui sa fie si felul in care se imbraca."
Text de Teodora Baciu.
In prezent Teodora este la master la Universitatea de Arte si Design din Cluj-Napoca.

1 comment:

  1. Drăguţe, în special creaţia din fotografia nr. 8, respectiv 9 (DSC03191.JPG - faţă, DSC03195.JPG - spate).

    ReplyDelete